Elke week schrijft TalentURL één of meerdere artikelen wat jou zou kunnen helpen in het leven als jonge, talentvolle sporter óf juist als ondernemer. Deze week: Werkt SEO nog wel, als mijn concurrentie dat al doet?

“Werkt SEO nog wel, als mijn concurrentie dat al doet?”, is een veelgehoorde vraag. Het is een goede vraag, want als iedereen op hetzelfde moment hetzelfde doet, hoe kan jij dan nog opvallen en goed presteren? In deze blogpost geven wij 8 tips om er bovenuit te springen, zelfs als je concurrenten ook aan SEO doen. Op het eind praten we nog over de waarom vraag en hoe wij bedrijven met SEO kunnen.

#1 Maak gebruik van long-tail zoekwoorden

Als je de gebruikelijke, korte zoekwoorden gebruikt, zal je waarschijnlijk meer concurrentie hebben. Hiernaast kan je ook nog long-tail zoekwoorden gebruiken, die specifieker zijn en waar minder mensen op zoeken. Bijvoorbeeld in plaats van alleen “fietsenwinkel”, kun je “fietsenwinkel voor mountainbikes in Amsterdam” gebruiken. Zo maak je je content specifieker en heb je minder concurrentie maar haal je toch nog behoorlijk wat traffic naar je website.

#2 Maak gebruik van lokale SEO

Als je een lokale onderneming hebt, is het belangrijk om lokale SEO-technieken te gebruiken om ervoor te zorgen dat je goed gevonden wordt door mensen in jouw omgeving. Dit betekent onder andere het optimaliseren van je Google My Business-pagina en het vermelden van je bedrijf op lokale vermeldingssites. Het is ook belangrijk om je adres en telefoonnummer op je website te vermelden, zodat Google weet dat je een fysieke locatie hebt. Door gebruik te maken van lokale SEO-technieken, kan je ervoor zorgen dat je goed gevonden wordt door mensen in jouw omgeving die op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

#3 Zorg voor goede website-architectuur

De structuur van je website kan ook invloed hebben op hoe goed je scoort in de zoekresultaten. Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is, met duidelijke categorieën en subcategorieën. Bovendien is het belangrijk om interne links te gebruiken om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren en de autoriteit van je website te verhogen.

#4 Maak gebruik van sociale media

Hoewel het misschien niet direct lijkt alsof sociale media iets met SEO te maken heeft, kan het wel degelijk helpen. Door actief te zijn op sociale media en regelmatig interessante en relevante content te delen, kun je meer bezoekers naar je website trekken. Bovendien kan je sociale media ook gebruiken om te communiceren met je doelgroep en hun feedback te verzamelen.

#5 Zorg voor kwalitatief hoogwaardige content

Het is belangrijk om te onthouden dat SEO niet alleen gaat over het gebruik van de juiste zoekwoorden. Het gaat ook om het bieden van waarde aan je doelgroep. Als je kwalitatief hoogwaardige content biedt die relevant is voor je doelgroep, zullen mensen langer op je website blijven en terugkomen voor meer. Dit zal ook helpen om je website hoger te laten ranken in de zoekresultaten. Probeer dus altijd te zorgen voor goede, unieke en waardevolle content. Dit is ook één van de redenen, naast dat wij graag informeren, waarom wij dit soort artikelen bij TalentURL schrijven.

#6 Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

Een gebruiksvriendelijke website is cruciaal voor een goede SEO-prestatie. Als je doelgroep moeite heeft om je website te navigeren of als de laadtijd te lang is, zullen ze snel afhaken en naar een andere website gaan. Zorg dus voor een snelle laadtijd, een duidelijke structuur en gemakkelijke navigatie. Dit zal niet alleen helpen om je doelgroep op je website te houden, maar ook om je website hoger in de zoekresultaten te laten ranken.

#7 Zorg voor een mobiele vriendelijke website

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon om online te zoeken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed werkt op mobiele apparaten. Als je website niet mobielvriendelijk is, zal dit leiden tot slechtere SEO-prestaties en een lagere positie in de zoekresultaten. Zorg dus voor een responsief ontwerp dat goed werkt op alle apparaten.

#8 Zorg voor een goede backlink-strategie

Als je ervoor zorgt dat je website gekoppeld wordt aan andere relevante, kwalitatief hoogwaardige websites, kan dit een grote impact hebben op je SEO-prestaties. Zoeken naar backlinks kan een tijdrovend proces zijn, maar het kan zeker de moeite waard zijn. Zoek naar websites in je niche die een hoge autoriteit hebben en vraag of ze een link naar jouw website willen plaatsen. Dit kan helpen om je positie in de zoekresultaten te verbeteren en ervoor zorgen dat je boven je concurrenten uitsteekt.

De waarom vraag

Het is begrijpelijk dat sommige twijfelen of ze wel moeten beginnen met SEO, vooral als hun concurrenten al goed presteren op dit gebied. Maar het is belangrijk om te beseffen dat SEO op de lange termijn enorme voordelen kan opleveren. Hoewel het misschien langer duurt om resultaten te zien dan bij andere marketingmethoden, kan SEO op de lange termijn ervoor zorgen dat potentiële klanten meer bezoekers naar hun website trekken en een betere positie behalen in de zoekresultaten. Dus als je twijfelt of SEO iets voor jouw bedrijf is, denk dan aan de lange termijn voordelen en hoe dit op de lange termijn kan bijdragen aan het groeien van je bedrijf.

Ook met SEO aan de slag?

In deze blogpost hebben een aantal manieren besproken waarop bedrijven kunnen uitblinken in SEO, zelfs als ze te maken hebben met zware concurrentie. Dit betekent het houden van een goede website-structuur, het gebruik van relevante zoekwoorden, het creëren van kwalitatief hoogwaardige content, het optimaliseren van afbeeldingen en video’s, het gebruik van social media en het opbouwen van een goede backlink-strategie. Bovendien is het belangrijk om te blijven testen en bij te leren, en om te zorgen voor een goede gebruikerservaring. Als je hulp nodig heeft bij het implementeren van deze strategieën voor jouw bedrijf, kan ons digital marketing bureau TalentURL je daarbij helpen. We bieden professionele SEO-diensten om ervoor te zorgen dat jij opvalt in de zoekresultaten en boven de concurrentie uitsteekt.